A conduce tribul sau a nu conduce tribul?

Citeam un articol legat de felul în care se pune în practică ideea de tribesourcing. O idee nu foarte greu de înțeles, în ciuda numelui puțin mai complicat… Astfel citim, fără a afla neapărat ceva nou ci doar, poate, altfel spun că:

”A tribe is any group of people, large or small, who are connected to one another, a leader and an idea. For millions of years, humans have joined tribes.” ”Now the internet has eliminated the barriers of geography, cost, and time. Those blogs and social networking sites are helping existing tribes get bigger and enabling new tribes to be born-groups of ten or ten million who care about their iPhones, or a political campaign, or a new way to fight global warming.” Seth Godin:’Tribes’, 2008

Mai aflăm din ceea ce pare a fi cea mai importantă carte a lui Seth Godin că este ceva normal ca oamenii să simtă nevoia de apartenență la un anumit grup care împartășește valori și interese comune, grup pe care el îl numește trib. În ziua de astăzi, tehnologia ne face viața mai ușoară și intervine și în acest caz, facilitând formarea grupului și asigurându-le canale comunicare prin care grupul poate crește. În viitor aceste triburi vor provoca schimbări și vor modela multe dintre brand-uri. Ceea ce rămâne un mister este cine va conduce aceste triburi?

Ce ne deosebește pe noi ca membrii unui trib de un leader? Și ce putem face ca noi să ajungem la conducerea ”triburilor”?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s