Voluntar cu pasiune

volunteer_powerStudent fiind într-un oraș nou în care nimic nu pare la fel, în care oportunitațiile bat la ușa fără să le fi cerut să vină, într-o periadă de incertitudine și în plin proces de maturizare, eu am luat una dintre cele mai bune decizii din viața mea – decizia de a face voluntariat. Am avut nevoie de un an de zile să-mi strâng curajul de a aplica în organizația în care îmi doream să fiu – AIESEC Timișoara. Din fericire, chiar dacă puțin mai târziu am reușit nu doar să aplic ci chiar să și intru în comunitatea frumoasă în care urma să activez 2 ani de zile.

De ce a fost o experiență atât de minunată?

 • știți cum mai nou toată lumea pune în CV teamwork… Nu știi cu adevărat cu ce se mănâncă până când nu faci parte dintr-o echipă de ONG, care se luptă cu morile de vânt să ducă un proiect la bun sfârșit. Și atunci înțelegi ce însemnă cu adevărat să muncești împreună, să lupți împreună și cât de mult poate să te provoace o asemenea experiență.
 • am cunoscut atât de mulți oameni încât îmi era mai mare dragul să mă plimb prin orașul ăsta mare și să văd o fațe prietenoase de fiecare dată când ies din casă. Mai mult, mi-am făcut prieteni în toate colțurile lumii… Știți ce senzație ai când de ziua ta mesajele tale fac înconjurul lumii, din Italia, în India, Pakistan și până în Brazilia? Ăsta este unul dintre beneficiile de a face voluntariat într-o organizație internațională.
 • mi-am testat limitele când am hotărât să plec, cu AIESEC, 2 luni în Cipru și am avut parte de cea mai frumoasă vară pe care puteam să mi-o imaginez.
 • am pus în practică tot ce am învățat în facultate și am ajuns să-mi iubesc cu adevărat domeniul pe care l-am ales. M-am dezvoltat profesional mai mult decât aș fi sperat, am învățat să fac mai multe lucruri decât mi-am propus.
 • am avut acces la oportunități de care care nu aș fi profitat dacă nu eram aici.
 • mi-am împărtăsit pasiunea, mi-am făcut prieteni care erau la fel de entuziasmați și pasionați de relații publice și comunicare, iar acum ne unește nu doar o pasiune comună ci o prietenie frumoasă.
 • am învățat să gestionez resurse, timp și să conduc oameni. Am realizat că leadership-ul nu este una dintre cele mai ușoare competențe și că se poate învăța. Eu sunt de părere că fiecare experiență te poate ajuta să devi mai bun în a înțelege o echipă, a o motiva și a reuși să ajungi să-ți atingi toate obiectivele propuse.
 • am descoperit o mare de oameni care sar să mă ajute oricând am nevoie, oameni cu adevărat frumoși.

Aș putea să vă scriu până mâine dimineță, fără să mă opresc… Lista asta poate să fie atât de lungă, depinde de fiecare cât de mult se implică și cât de mult vrea să învețe. Nu fac lobby pentru vreo organizație, deși cred cu tărie că AIESEC e cea mai grozavă din univers, vreau doar să ridic un semn de întrebare și să militez pentru practicarea voluntariatul în timpul facultații.

Așa că vă întreb: Voi ce ați făcut pentru voi și pentru dezvoltarea voastră?

Advertisements

3 thoughts on “Voluntar cu pasiune

  • ianculaura says:

   Nu, am hotărât că e timpul să mai încerc și altceva… Însă AIESEC va fi mereu în sufletul meu și este un motiv de mândrie ca am fost membră a unei organizații atât de frumoase.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s