Cinci resurse într-o săptămână

gearsPentru că e vineri și ar trebui să evaluăm săptămâna ce tocmai a trecut, m-am gândit că ar fi oportun să discutăm despre ce am descoperit în săptămâna asta. Și pentru că este prima inițiativă de acest gen, dar sper eu că nu și ultima, astăzi vă prezint foarte pe scurt o serie de aplicații/resurse  care să vă ajute pe partea de comunicare online. Sunt o serie de site-uri utile care vă pun la dispoziție informații necesare pentru a vă ușura munca sau să vă ofere idei noi. Enjoy!

 

Fără vreo preferință anume, cam astea sunt:

  • Hashtags.org – dacă vă împăcați bine cu Twitter-ul și sper că l-ați inclus în strategia de comunicare, aici găsiți tot felul de trend-uri ți analize în ceea ce privește folosirea hashtag-urilor pe Twitter. În partea de Research puteți să căutați frecvența unui anumit hashtag pe care vreți să îl folosiți, deși limitat în rapoarte pe planul free, este un bun punct de plecare. Îl recomand în special celor care se adresează unui public internațional și comunică îl limba engleză.
  • FlipSnack – dacă sunteți în cătare de noi materiale de marketing, dacă aveți nevoie de o prezentare mai altfel, aici puteți găsi soluția. În câțiva pași simplii puteți crea un fel de ”carte” online. Are un design drăguț și ideea de a oferi senzația că dai pagina unei cărți este mai diferită în prezentarea unor materiale de companie. Mie mi-a plăcut, poate vă face și vouă cu ochiul.
  • Google Trends – îmi cer scuze dacă pentru cei mai mulți este deja o rutină utilizarea acestui serviciu, dar, celor care nu știu despre ce este vorba, vă sugerez să aruncați o privire. E o metodă simplă să aflați ce caută lumea pe Google, care sunt tendințele și puteți să aflați subiecte noi care sunt pe val la nivel global sau într-o anumită țară. E simplu și util, neapărat de folosit dacă lucrați în comunicarea online.
  • Stock.XCHNG – pentru că noi folosim imagini de pe net cu cap. Dacă vă ocupați de pagini de Facebook și nu aveți buget alocat, site-uri de genul acesta ar trebui să fie mereu în lista voastră. Cu o galerie de aproape jumătate de milon de imagini din toate domeniile, Stock.XCHNG este una dintre cele mai bogate colecții disponibile. Citiți cu atenție regulile de utilizare, faceți-vă un cont free și începeți căutarea.
  • Infografic cu dimensiunile folosite în social media – publicat de HubSpot, e un ghid extraordinar pentru toți cei care folosesc social media. Dacă îl folosiți, nu aveți nicio șansă să mai aveți poze centrate greșit sau nepotrivite pentru contul vostu. Folosiți-l cu încredere ori de câte ori aveți nevoie de o poză sau un video nou pentru conturile de social media.

Cam atât pentru săptămâna asta, aștept sugestiile voastre și voi reveni și eu cu alte resurse mai practice sau mai distractive.

Sursă foto

Advertisements

One thought on “Cinci resurse într-o săptămână

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s