Lădița cu resurse

În era tehnologiei e greu să ții pasul cu toate aplicațiile care sunt dezvoltate, chiar și doar pe o singură arie de interes. Antreprenoriatul e în floare și idei bune par să răsară în fiecare dimineață. Dintre aceste sunt unele chiar foarte bune care te pot ajuta să-ți simplifici munca de zi cu zi. Așadar, am hotărât să fac o nouă listă cu aplicațiile/sursele pe care eu le folosesc des și îmi simplifică munca.

Și, ca orice comunicator din lumea digitală caut să fiu mai organizată, să pot planifica lucrurile și să găsesc metode simple de a eficientiza anumite procese. Pentru că sunt lucruri mici care îți ocupă timpul și spațiul de creativitate se restrânge dramatic. Iar atunci când ocupi un post în sfera comunicării online, creativitatea trebuie să vină des și în doze mari.

Așadar, pentru editare de conținut media (blog și rețele sociale):

  • Canva – o minunăție de program care te poate ajuta să faci colaje de poze, să pui texte cu fonturi deosebite pe imagine și multe altele. Cu puțină imaginație poți transforma postările de pe Facebook, imaginile de pe blog și multe altele în conținut fresh care să atragă atenția. (Vezi poza articolului 🙂 )
  • Pixabay – chiar dacă ai program mișto de poze, mai ai nevoie și de pozele în sine. Pentru asta, Pixabay este unul dintre site-urile mele favorite care oferă poze gratis, cu drept de reutilizare (chiar și comercială).

Pentru organizare și eficientizare:

  • Trello – l-am descoperit recent, la WordCamp Europe din Sofia și mi-a atras atenția. De curând am început să-l folosesc și chiar dacă la început nu mi se părea mare lucru de capul lui, mi-am dat seama că mă ajută destul de mult să am o privire de ansamblu asupra lucrurilor pe care le am de făcut. Are o interfață simplă cu coloane pe care poți să adaugi card-uri, un fel de post-it-uri  pe care poți să atașezi documente din Google Drive, să îți pui deadline, să adaugi checklist-uri și multe altele.
  • Buffer – știu că există multe aplicații prin care poți să programezi postările pe social media, iar Facebook are această capacitate nativ, dar frumusețea Buffer e că te ajută să programezi postările inclusiv pe Google +, ceea ce găsești mai rar. Plus e destul de deștept să îți facă sugestii în funcție de aria de interes a postărilor tale și îți arată ce engagement ai avut pe postare. Pretty cool! Plus au un blog de nota 20 cu resurse foarte utile.

Cam atât cu resursele, să mai păstrăm și pentru săptămâna viitoare. Aștept sugestiile voastre și poate îmi spuneți dacă ați încercat resursele enumerate.

Advertisements

2 thoughts on “Lădița cu resurse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s